בחרתם להכין את הבשר בתנור?
לא משנה באיזה נתח תבחרו, השלבים לקבלת בשר רך ועסיסי, הם פשוטים:
מניחים את הנתח על נייר אפיה ומתחתיו נייר אלומיניום,
מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית, אפשר להוסיף גם שיני שום פרוסות או שום גבישי ולזלף סילאן.
עוטפים היטב שיהיה אטום לחלוטין ומכניסים בתבנית לתנור:
או ל-4 שעות על 180 מעלות
או לשעה על 200 ואז 5 שעות על 100 מעלות.
הכי חשוב שהנוזלים ישארו ביחד עם הנתח העטוף ולא ייזלו לתבנית.
הכנה כזו משתמשת באדים שנוצרים סביב הבשר לריכוך פנימי ושימור הנוזלים גם כשהנתח מוכן.
לבשר טרי ומושלם לחג- הזמינו עכשיו
בחרתם בבישול בסיר?
השלב החשוב הוא הצריבה של הבשר בצורה נכונה לפני הבישול.
מחממים את הסיר או המחבת היטב 2-3 דקות ואז מוסיפים את השמן ומיד את הבשר, כגוש או כקוביות,
ומשחימים אותו מכל הכיוונים עד להזהבה.
אחרי הצריבה תוכלו לבשל בכל דרך שתבחרו בהתאם למתכון שתבחרו.
בכל סוגי הנתחים, אם אתם תוהים מתי הבשר מוכן, התשובה היא "ברגע שהוא מתפרק בקלות לסיבים עם מזלג או כף".
לא מתפרק, המשיכו בבישול עד שזה יקרה.
חשוב להקפיד לפני שפורסים גוש בשר, לתת לו לנוח מההכנה, 5-10 דקות, כדי שהמיצים שבו יפסיקו לנוע ויישארו בתוך הנתח גם לאחר הפריסה.
עכשיו גשו לעבודה ותהנו!
חג שמח
אנטריקוט ירושלים