כיכר השבת

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

ניקוי סירים הוא משימה חיונית, אך מאתגרת במטבח. עם הזמן, סירים צוברים שומן, שאריות מזון שרופים וכתמים עיקשים, אשר מתסכל להסירם. עם זאת, עם הטכניקות הנכונות וקצת סבלנות, תוכלו להחזיר את הסירים שלכם ליושנה (נשים, בית).

| 11 | כיכר השבת |
טיפים לניקוי הסירים
טיפים לניקוי הסירים (צילום: שאטרסטוק)

פעולה מיידית

המפתח לניקוי סירים קל יותר הוא לטפל בשפכים ושאריות מזון בהקדם האפשרי. בסיום הבישול, ​​אל תתנו לשאריות האוכל להתקרר ולהתקשות בסיר. במקום זאת, מלאו את הסיר במי סבון חמימים והניחו להם להיספג. צעד פשוט זה ימנע היווצרות של לכלוך עיקש ואפוי.

סודה לשתייה וחומץ

סודה לשתייה וחומץ הם פריטים ביתיים זמינים שיכולים לחולל פלאים בניקוי סירים. כדי לנקות סיר עם החומרים האלה, בצעו את השלבים הבאים:

א. פזרו כמות נדיבה של סודה לשתייה בסיר.

ב. הוסיפו כוס חומץ לבן והניחו לו לבעבע.

ג. תנו לתערובת לשהות כמה שעות או לילה.

ד. שפשפו את הסיר עם ספוג לא שורט, והכתמים אמורים להתנתק בקלות.

מים רותחים

עבור סירים עם שאריות מזון שרופים, מים רותחים יכולים להיות יעילים באופן מפתיע. מלאו את הסיר במים רותחים. חלקיקי המזון השרופים צריכים להתחיל להתרופף. לאחר מכן תוכלו להשתמש במרית או בכף עץ כדי לגרד את הפסולת שהשתחררה.

ייצרו תמהיל מי מלח

מלח הוא חומר טבעי שיכול לעזור להסיר כתמים עיקשים ומזון שרוף. צרו ערכת חומר קרצוף, על ידי ערבוב מלח שולחני עם כמות קטנה של מים ליצירת משחה סמיכה. מרחו את החומר על האזורים המוכתמים והשתמשו במטלית או בספוג כדי לקרצף. האופי השוחק של המלח יעזור להסיר את הכתמים מבלי לשרוט את פני הסיר.

השתמשו במטלית רכה

בעת ההיאבקות עם הלכלוכים העקשניים, הימנעו מקרצופים שוחקים ושימוש בצמר פלדה, מכיוון שהם עלולים לפגוע בציפוי המונע הידבקות. במקום זאת, השתמשו במטלית רכה או בספוג שתוכנן במיוחד עבור סירים למניעת הידבקויות. הפעילו לחץ עדין וסבלנות כדי להסיר כתמים עקשניים.

לימון ומלח

מיץ לימון ומלח יכולים להיות צמד דינמי בכל הנוגע לניקוי סירים. חומצת הלימון שבמיץ הלימון מסייעת בפירוק שומן וכתמים, בעוד המלח פועל כחומר שוחק עדין. כל שעליכם לעשות הוא לסחוט מעט מיץ לימון לתוך הסיר, להוסיף קורט מלח ולקרצף עם ספוג. החומציות הטבעית של הלימון יכולות גם לעזור להסיר כל שינוי צבע.

לסכום, ניקוי סירים הוא אולי לא משימת המטבח הזוהרת ביותר, אבל היא הכרחית כדי לשמור על אורך החיים והביצועים של כלי הבישול שלכם. עם טיפול נכון, הסירים ימשיכו לשרת אתכם היטב במשך שנים רבות.

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
כלום לא מסיר שומנים מעל המחבתות וסירים שרופים מחוץ לסיר.. אוכל שנדבק בסיר, שטויות משרים עם סבון כלים והכל נקי.. מה עם השומן השרוף בכריים הגז במחבתות ועוד ועוד.. אין לכם הצעה טובה ואמינה רדו מהקו
ערבבי בסיר רחב מים עם כף או שניים אבקת כביסה, הניחי בתוכו את הסיר/המחבת המלוכלכים, הביאי לרתיחה, כבי את האש ותשאירי כל הלילה מכוסה. למחרת הלכלוך ירד בקלות. אם הכלי מנירוסטה/אלומיניום ועדיין נותרו בו חלקים שרופים, אפשר לחמם את הכלי על הגז ומיד לשפשף עם צמר פלדה (האש מרככת את השרוף).
7
חומץ וסודה לשתייה לא באמת עוזר. יש מוצר שלא מצאתי בארץ אבל אומרים שהוא טוב bar keeper's friend
6
איך מסירים את השמן השרוף מחוץ לסיר? כל הדופן מחוץ ומסביב ובתחתית?
שמים מסיר שומנים מכל הצדדים ועוטפים ללילה בשקית נילון , אח"כ קל להסיר

הצגת כל התגובות

5
בכמות כזו של סודה וחומץ אני כבר הקנה סיר חדש ,
אקנה
4
כל הפטנטים האלה ידועים.. יש היום ספוג הפלא לסיריםמצויין בלי להתאמץ! לפני כן השתמשתי באבקה של "מבריק" של סולתם
3
אני אוהבת לשים טבליה של מדיח עם מים רותחים ללילה. זה מנקה הכל
2
סנט מוריץ מרססת לכמה דקות ואחכ עם ברזלית הכל יוצא.
1
לנו בהולנד יש חומר ניקוי שנקרא jif אבל אבקת כביסה יכולה גם להועיל
אולי גם יעניין אותך
בית