1. צבעים רגועים ותאורה ממוקדת
בחרו צבעים רגועים ועמומים: צבעים עזים יכולים להיות מעוררים מדי- זה לא אידיאלי לילדים עם הפרעות קשב וריכוז, במיוחד כאשר הם צריכים להירגע. בחרו בגוונים עמומים, כמו כחולים רכים, ירוקים וניטרליים. צבעים אלה מקדמים שלווה ורוגע, ועוזרים באיזון רמות אנרגיה גבוהות.
השתמשו בתאורה שכבתית
מעבר למקור האור הראשי, שלבו אפשרויות כמו מנורות ליד המיטה, מנורות מחרוזות או מנורות שולחן קטנות כדי לעזור להם לעבור בין פעילויות ואזורי מיקוד.
אזורים מאורגנים עם אחסון מובנה
תחמו אזורים לפי מטרה: צרו אזורים ברורים בחדר לפעילויות שונות: לימוד, משחק ומנוחה. זה עוזר לילדים לדעת למה לצפות בכל תחום ויכול לשפר את המיקוד במשימות ספציפיות. השתמשו בשטיחים, בצבעי קיר שונים או במדפים כדי לתחום כל אזור.
אחסון מובנה ומדפים לא מסודרים
הפרעת קשב וריכוז יכולה להקשות בשמירה על הארגון, אז הנגישו מקומות אחסון בחדר בכל מקום אפשרי. פחים, מגירות ומיכלים עם תווית יכולים לפשט את הארגון ולעזור לילדכם (ולכם) לשים דברים בקלות. מדפים אנכיים עם קוביות עושים פלאים לסדר צעצועים וציוד לבית הספר במהירות. אפשרויות אחסון סגורות, כמו ארונות או פחים מכוסים, עוזרות להפחית את העומס החזותי, ויוצרות סביבה מרגיעה יותר.
פינת לימוד ייעודית
ללא הסחות דעת: פינת לימוד ייעודית חיונית. הניחו את השולחן הרחק מחלונות או הסחות דעת אחרות. ודאו שהחלל מכיל מספיק אור, ישיבה נוחה ועיצוב מינימלי.
ציוד לימודי נגיש: אספקה בהישג יד היא המפתח למפגש לימוד חלק. בחרו במארגני מגירות או מכלים קטנים כדי לשמור עפרונות, מחקים ופריטים חיוניים אחרים בהישג יד. אתם יכולים אפילו להשתמש בפחים מקודדי צבע כדי לעזור לילדכם לזכור לאן הכל הולך.
טקסטורות ומגע ידידותי
שלבו טקסטורות לגירוי מישוש: הפרעת קשב וריכוז מגיעה לרוב עם רגישויות תחושתיות, אז חשבו על מרקמים שיכולים לעזור להרגיע. שמיכות רכות ונעימות, שטיחי קטיפה ועוד, מציעים נוחות והם מצוינים להפסקות חושיות. הימנעו מחומרים מחוספסים או מגרדים מדי, מכיוון שהם עלולים לעצבן ילדים רגישים.
הוסיפו קיר או פינה חושית: התקינו לוח גיר קטן או לוח ליצירתיות ספונטנית או משחק חושי, או תלו לוחות בד עם מרקם שכיף לגעת ולחקור. אתם יכולים אפילו להוסיף כיסא נדנדה תלוי או כדור יוגה אם המקום מאפשר, מה שיכול לעזור לילדים לנהל את האנרגיה שלהם.
קבעו אזור שגרה מרגיע לפני השינה
תאורה ורמזים ייעודיים לפני השינה: פינה חמימה וחשוכה לקריאה או מנוחה יכולה להועיל לאותת על שעת השינה. השתמשו בווילונות כדי לשלוט באור הבוקר, ושקלו מנורת לילה עם בהירות מתכווננת לילדים שאוהבים מעט אור בזמן שינה.
מצעים נוחים: ילדים עם הפרעות קשב וריכוז עלולים להיות פעילים בלילה, אז בחרו מצעים נוחים ונושמים כדי לשמור עליהם נינוחים ורגועים.
צרו הזדמנויות לתנועה
שלבו אזורי תנועה בחדר: גם מרחב תנועה קטן יכול להיות לחולל פלאים. הקצו פינה קטנה עם מיני טרמפולינה, מחצלות רכות או לוח משימה כדי לאפשר להם להוציא אנרגיה בבטחה בתוך הבית.
התקינו ווים או מוטות קיר שבהם הילדים יכולים לתלות רצועות גומי לפעילויות מתיחה קלות, או אפילו קיר טיפוס אם המקום והבטיחות מאפשרים. אפשרויות אלו מספקות דרכים מובנות לילדים לשחרר אנרגיה מבלי לעזוב את החדר שלהם.