בישלתם ארוחת צהריים בליל אמש, ארזתם בכלי אטום, הוספתם בצד תפוח שדאגתם לחתוך מראש ויצאתם לעבודה. כשהתיישבתם בתום הארוחה, מוכנים לנשנש פרוסות תפוח מדוגמות, גיליתם בשקית רצועות פרי חומות ובלתי מזמינות.
ובכן, חדשות טובות: יש דרך פשוטה למנוע מהתפוח להשחיר.
מה צריך? תפוח שלם, סכין וגומייה חזקה.
פורסים את התפוחים כרגיל, מצמידים בחזרה לליבה ומקיפים את התפוח בגומייה. שומרים בשקית אוכל אטומה והפרוסות לא ישחירו יותר.
איך זה עובד? איחוד מחודש של פרוסות התפוח והצמדתן יחד, שומר עליהן מחשיפה מאוויר וחמצן - האשמים העיקריים בהשחרת התפוח.
הידעתם? תהליך ההשחרה מתרחש כתוצאה מפעילות אנזים בשם פוליפנול אוקסידאז, אותה פעילות שאחראית לצבעם של הקפה, התה והקקאו.