כיכר השבת

חדשות האוכל

האבטיח של היום ממש לא האבטיח של פעם

ציור מהמאה ה-17 חושף את מראהו של האבטיח לפני 350 שנה, והוא לא מלבב במיוחד. מסתבר שהאבטיח הטעים והעסיסי שאנחנו מכירים, רחוק מאוד מהאבטיח של תקופת הרנסנס (חדשות האוכל)

| 8 | כיכר השבת |
אבטיח. עסיסי וטעים הרבה יותר מלפני 350 שנה
אבטיח. עסיסי וטעים הרבה יותר מלפני 350 שנה (צילום: shutterstock)

בתחילת השבוע ציינו בעולם את יום האבטיח הרשמי, לכבודו העלה האתר Vox ציור מהמאה ה-17 של הצייר ג'ובאני סטנצ'י שחושף תגלית כואבת על האבטיחים: מסתבר שהאבטיח הטעים והעסיסי שאנחנו מכירים, רחוק מאוד מהאבטיח של תקופת הרנסנס.

חיוור ומוזר. האבטיח בתקופת הרנסנס (צילום: Courtesy Christie’s)

ובכן, הגרסה העתיקה של האבטיח לא בדיוק נראית כמו הדבר הראשון שתרצו לאכול, עם מראה הדומה לדלעת, ותוך הפרי חיוור ומלא שקעים.

אז מה השתנה? במהלך מאות שנים של גידול אבטיחים, החקלאות המודרנית בייתה את הפרי, ובאמצעות רבייה סלקטיבית, פיתחה זנים מסוימים שהפכו לבסוף לאבטיח 'שלנו'.

אגב, קיימות סברות נוספות שטוענות כי לא מדובר בתהליך התפתחות מהיר, אלא השפעות של מזג אוויר מעונן וקר המאפיין את מקום מגוריו של הצייר.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
עפרא לפומך כופר
מאמין
3
לדעתי..
שש
2
זה תאנים שהביאו המרגלים
קובי

הצגת כל התגובות

1
שאחרי שהוא פתח אותו הוא החליט שיותר עדיף לצייר מאשר לאכול אותו...
א
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל