מכירים את הצליל של נגיסת צ'יפסים פריכים או פתיחת פחית קולה קרה ותוססת? מסתבר שחלק גדול מהטעם וההנאה שלנו קשורים בצליל של האוכל, כך לפי מחקר חדש של צ'ארלס ספנס, פרופסור לפסיכולוגיה ניסויית באוניברסיטת אוקספורד, שבחן את השפעת הקול על תפיסת טריות וטעם המזון.
לדברי ספנס, הצליל הוא אינדיקטור לזיהוי מרקם ואיכות המזון. במחקר, הדגים ספנס כיצד הצלילים משחקים תפקיד בקביעה האם האוכל טעים, בלי שטעמנו אותו. למשל, קול נגיסת תפוח יכול לגרות את חושי הטעם אפילו יותר ממראה של תפוח עסיסי עם טיפות מים עליו.
בנוסף, מציע המחקר להוסיף למזונות ריח וקול מלאכותיים עבור אנשים שחוש הטעם שלהם נחלש, וכך הם יוכלו ליהנות מחוויית אוכל טובה יותר. המחקר מציין שגם קולות חיצוניים, כמו מוזיקה, יכולים לתרום לאופן בו אנשים נהנים מהמזון.
ספנס מסכם את מצאי המחקר בכך שהצליל בא להשיב את "תחושת הטעם שנשכחה".