זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 סלק גדול טרי
- שמן זית
- 1 לימון סחוט היטב
- מלח
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 כוס מים קרים
- 2 שיני שום, קצוצות דק דק
- חלה טריה - להגשה
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, יוצרים מהסלק "ספגטי". בקערה, מערבבים אותו עם מעט שמן זית, לימון ומלח. מניחים בצד.
2. בינתיים, בקערה, טורפים את הטחינה, המים, השום, שאר הלימון ומלח, עד לקבלת מרקם קרמי. טועמים ומתקנים תיבול.
3. בצלחת, משטחים את הטחינה ובמרכז מניחים את הסלק המוחמץ. מגישים עם חלה טריה.