רכיבים
- 1 ק"ג קמח לחם, מנופה
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- 1 כפית מלח
להברשה:
- 1 ביצה
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית דבש
- שומשום
סירופ סוכר להברשה - אחרי האפייה:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
אופן ההכנה:
שימו לב: זמן ההכנה עומד על 40 דקות, אך אינו כולל את זמני ההתפחה שעומדים על שעתיים וחצי נוספות.
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את מרכיבי הבצק לפי הסדר המצוין במתכון. מעבדים הכל יחד במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים, במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. לשים ומעבדים את הבצק במשך 5 דקות ומתפיחים שוב במקום חמים, במשך 30 דקות.
3. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם כל אחת, ומגלגלים כל חתיכה לרצועת בצק ארוכה.
4. מלפפים זו בזו כל 2 רצועות בצק, כמו בורג, ומהדקים את הקצוות, כך שתתקבל טבעת.
5. מסדרים את טבעות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 20 דקות.
6. טורפים את הביצה עם הסילאן והדבש ומברישים את טבעות הבצק. מפזרים מעל שומשום.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבייגלים מקבלים גוון שחום עמוק.
במקביל, מכינים את סירופ הסוכר:
8. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד לקבלת סירופ סמיך. כשהבייגלים מוכנים, מברישים אותם מיד בסירופ, לקבלת מראה מבריק ומתיקות נהדרת.