רכיבים
- 3 ק"ג כרישה, חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1 ק"ג בצל - כל בצל חתוך ל-6
- 3 ביצים
- 600 גרם קמח מצה
- מלח ופלפל שחור
- שמן עמוק לטיגון
אופן הכנת קציצות פראסה:
רגע לפני: השף אלי ממסעדת "קקאו" ברמת החייל - הכשרה גם לפסח למהדרין - שאחראי, יחד עם הבעלים, לתפריט גורמה עשיר בניחוח ביתי, מעניק לגולשי כיכר השבת מתכון נוסטלגי במיוחד של קציצות פראסה (כרישה) - מנה ראשונה חגיגית שמככבת בבתי היהודים המגיעים מארצות הבלקן, בולגריה וטורקיה.
מתכון ל-30 קציצות
1. בסיר רחב, מערבבים את הכרישה והבצל, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש בינונית במשך שעה.
2. מסננים את הנוזלים מהסיר ומעבירים את הכרישה והבצל לחיתול בד נקי. סוגרים וסוחטים היטב עד שהירקות יבשים כמעט לגמרי.
3. בבלנדר, טוחנים דק את הכרישה והבצל ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים וקמח המצה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
4. יוצרים כ-30 קציצות אחידות ושטוחות מעט (כל יחידה צריכה לשקול 80-100 גרם).
5. מחממים היטב שמן בגובה של 5 ס"מ, מורידים לתוכו את הקציצות המוכנות בזהירות - לא ממלאים את הסיר כדי שהשמן לא יתקרר, מטגנים כל אחת עד להשחמה יפה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
איך מגישים? מומלץ להגיש לצד כמה סוגי חסה, חתוכים, רוטב ויניגרט ופלח לימון - כאשר על כל קציצה סוחטים מעט מהלימון. תוספת נהדרת נוספת זה מטבל יוגורט בולגרי עם עלי נענע או שום או טבעי.
מסעדת "קקאו - רמת החייל" בכשרות מהדרין בד"צ בית יוסף | ראול ולנברג 32 תל אביב | 03-522-9038