קבלו שיטה בטוחה לחלוטין של אתר purewow להכנת ביצה עלומה - חלבון מבושל לגמרי שעוטף חלמון צהוב נוזלי שכיף לטבול בהמון לחם טרי. איך זה קורה? צפו בווידאו.
שלבים להכנת ביצה עלומה:
1. שוברים ביצה לקערה קטנה.
2. מרתיחים סיר מלא במים, מניחים על האש ומוסיפים למים 1 כף חומץ.
3. טמפרטורת המים היא המפתח להצלחה - רגע לפני שהם רותחים ויש רק בועות ספורות ומעט אדים, בוחשים את המים בכף גדולה ליצירת מערבולת, ובעדינות, יוצקים את הביצה למרכז המערבולת.
4. לא נוגעים! נותנים לביצה להסתחרר בתוך המים ולהתבשל.
5. כשהחלבון עוטף לגמרי את החלמון, מוציאים בזהירות את הביצה מהמים ומניחים על מגבת נייר לספיגת הנוזלים. משם, מעבירים הביצה לצלחת ומגישים מיד.