רכיבים
- 70 גרם חמאה
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- 1/4 כוס קמח
- 1/2 1 כוסות חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 ראשי כרובית, חתוכים לפרחים בגודל ביס
- 1 כוס גבינת טל העמק מגוררת
- 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנת גרטן כרובית מוקרם:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומשמנים עם 14 גרם חמאה תבנית אפייה מחרס / פיירקס בגודל 33X23 ס"מ.
2. בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים 14 גרם חמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.
3. מוסיפים לסיר את יתרת החמאה וממיסים לגמרי. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מזהיבה קלות.
4. בהדרגה, מוסיפים את החלב לסיר, ונעזרים במטריפה ידנית כדי לערבב. מוסיפים גם את השמנת המתוקה, מערבבים במטריפה ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב במשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך מספיק כדי לצפות כף.
5. מתבלים את הרוטב באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ולבסוף מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית ומערבבים לציפוי מלא.
6. יוצקים את תכולת הסיר כולה לתבנית המוכנה, ומפזרים מעל את שתי הגבינות המגוררות.
7. אופים במשך 35-40 דקות, עד שהרוטב מבעבע והגבינה מזהיבה. מוציאים מהתנור, נותנים לגרטן לנוח 5-10 דקות ומגישים חם.