מתכון לפסטה אפויה עם ירקות מוקפצים ברוטב בשמל

מאפה פסטה מרשים ומיוחד, שאולי דורש מעט השקעה, אך התוצאה המוצלחת שווה הכל: מתכון להכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים וקלויים ברוטב בשמל עסיסי (מתכונים, אוכל)

פסטה אפויה עם ירקות ברוטב בשמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פסטה
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 קישוא בינוני
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • עלי בזיליקום
  • עלי אורגנו
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן (לבחירה)
  • לרוטב הבשמל:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים ברוטב בשמל:

רגע לפני: מאפה פסטה מרשים ומיוחד, שדורש מעט השקעה, אך התוצאה המוצלחת שווה הכל: מתכון להכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים וקלויים ברוטב בשמל עסיסי. מתאים בעיקר לאירוח, וזמנים חגיגיים.

הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים לרצועות בעובי שווה את הקישוא, הגמבה והפלפל.

• פורסים את הפטריות לפרוסות, ללא הרגל.

• מחממים מחבת עם מעט שמן, ומקפיצים בו את רצועות הקישוא והפטריות.

• מכוונים את התנור למצב גריל, וקולים בו את רצועות הגמבה והפלפל על תבנית יבשה, עד שהקליפה משחירה מעט.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

הכנת רוטב הבשמל:
• ממיסים בסיר את החמאה על אש בינונית. לאחר שהחמאה הופכת לנוזלית, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב יחד.

• מנמיכים את האש, מוזגים את החלב לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים היטב לאורך כל זמן הבישול כדי למנוע היווצרות גושים, עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

הכנת המאפה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים לקוביות את גבינת החמד, ומגרדים בעזרת פומפייה את המוצרלה והפרמז'ן. מוסיפים לרוטב הבשמל, ומערבבים היטב.

• מערבבים בקערה את הירקות המוקפצים עם רוטב הבשמל ורסק העגבניות, מוסיפים את הפסטה יחד עם עלי הבזיליקום והאורגנו.

• משמנים קלות תבנית בגודל 15x20 ס"מ ומעבירים אליה את תערובת הפסטה ורוטב הבשמל. מכסים בנייר כסף את התבנית.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים 10 דקות נוספות עד שהפסטה מזהיבה.

• מכבים את התנור ולא מוציאים ישר את הפסטה, כדי שהיא לא תתפרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר