רכיבים
- 1/2 חבילת פסטה
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1 קישוא בינוני
- 1 גמבה צהובה
- 1 פלפל ירוק
- 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות
- עלי בזיליקום
- עלי אורגנו
- 50 גרם גבינת מוצרלה
- 50 גרם גבינת חמד
- 50 גרם גבינת פרמז'ן (לבחירה)
- לרוטב הבשמל:
- 1/2 חבילת חמאה
- 4 כפות קמח
- 1 כוס חלב
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים ברוטב בשמל:
רגע לפני: מאפה פסטה מרשים ומיוחד, שדורש מעט השקעה, אך התוצאה המוצלחת שווה הכל: מתכון להכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים וקלויים ברוטב בשמל עסיסי. מתאים בעיקר לאירוח, וזמנים חגיגיים.
הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים לרצועות בעובי שווה את הקישוא, הגמבה והפלפל.
• פורסים את הפטריות לפרוסות, ללא הרגל.
• מחממים מחבת עם מעט שמן, ומקפיצים בו את רצועות הקישוא והפטריות.
• מכוונים את התנור למצב גריל, וקולים בו את רצועות הגמבה והפלפל על תבנית יבשה, עד שהקליפה משחירה מעט.
הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.
• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!
הכנת רוטב הבשמל:
• ממיסים בסיר את החמאה על אש בינונית. לאחר שהחמאה הופכת לנוזלית, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב יחד.
• מנמיכים את האש, מוזגים את החלב לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים היטב לאורך כל זמן הבישול כדי למנוע היווצרות גושים, עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
הכנת המאפה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חותכים לקוביות את גבינת החמד, ומגרדים בעזרת פומפייה את המוצרלה והפרמז'ן. מוסיפים לרוטב הבשמל, ומערבבים היטב.
• מערבבים בקערה את הירקות המוקפצים עם רוטב הבשמל ורסק העגבניות, מוסיפים את הפסטה יחד עם עלי הבזיליקום והאורגנו.
• משמנים קלות תבנית בגודל 15x20 ס"מ ומעבירים אליה את תערובת הפסטה ורוטב הבשמל. מכסים בנייר כסף את התבנית.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים 10 דקות נוספות עד שהפסטה מזהיבה.
• מכבים את התנור ולא מוציאים ישר את הפסטה, כדי שהיא לא תתפרק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!