זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 500 גרם שעועית לבנה, מושרת לילה שלם
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות פפריקה
- 1 כף פפריקה חריפה (אופציונלי)
- 1 כפית כמון
- 3-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום עד שהוא נעשה ריחני. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומטגנים עוד 4 דקות.
2. מוסיפים את השעועית לסיר, מערבבים ומטגנים קלות.
3. מכסים את תכולת הסיר במים ומגביהים לאש בינונית-גבוהה. מבשלים במשך שעה וחצי, עד שהמרק מסמיך. מדי פעם בודקים מה מצבו ומפקחים על גובה האש.