זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1/4 כפית מלח
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 1 גבעול סלרי, קצוץ
- 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
- 1/4 כרוב, מגורר
- 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית תימין מיובש
- 2 עלי דפנה
- 6 כוסות מרק ירקות או מים + אבקת מרק
- 1/2 1 כוסות עגבניות מרוסקות
- 1/2 כוס פסטה פנה (עדיף ללא גלוטן)
- 400 גרם שעועית אדומה מבושלת
- מלח ופלפל שחור
- חופן גדול של פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד לשקיפות.
2. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום, הסלרי, הגזר והכרוב ומבשלים עוד 2-3 דקות.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, האורגנו, התימין, עלי הדפנה, ציר הירקות, והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומערבבים יחד.
4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הפסטה, מכסים ומבשלים במשך 6 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 10 דקות. לסיום, מוסיפים את השעועית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 5 דקות. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.