רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה
- 1 ראש שום, חצוי לרוחב
- מלח
- תימין מיובש
- רוזמרין מיובש
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה שנותרים בקליפתם. רצוי להיעזר בסקוטש כדי לוודא שהקליפה נקייה לחלוטין.
2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות - אך לא עד הסוף. ניתן להניח 2 שיפודים משני צידי תפוח האדמה, מה שימנע מהסכין להמשיך בטעות ולחתוך עד הסוף.
3. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. מפזרים מעל מלח, רוזמרין ותימין ומניחים בתבנית את 2 חצאי ראש השום. מזלפים על הכל בנדיבות שמן זית.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות.
5. מוציאים את השום מהתבנית, מועכים אותו בקערה קטנה, יוצקים עליו מעט שמן זית ומערבבים היטב. הופכים את תפוחי האדמה כך שכעת הצד החתוך כלפי מעלה ומברישים אותם בתערובת השום. אופים 15-20 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון שחום יפה. מתבלים בקצת מלח גס לפני ההגשה.