רכיבים
- 3 בטטות בינוניות
- 2 קישואים מוצקים
- 1 חציל בינוני
- 1 בצל גדול
- 2 עגבניות
- 8 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה כמון
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מים
אופן הכנת תבשיל ירקות פיקנטי:
רגע לפני: הנה המנה שתסדר לכם ארוחה טבעונית ומזינה: מתכון להכנת תבשיל ירקות עשיר וטעים של בטטות, קישואים ושאר דברים טובים, תבשיל כזה שיפיץ במטבח ניחוחות בישול נעימים שעושים תחושה של בית.
• מקלפים את הבטטות והחציל, וחותכים את כל הירקות לקוביות בגודל שווה.
• קוצצים את הבצל ואת השום פורסים לפרוסות דקות.
• מחממים את השמן בסיר סוטאז׳ (סיר רחב ונמוך) ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
• מוסיפים לסיר את קוביות החציל, הקישואים, הבטטות והעגבניות, ומערבבים.
• מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
• מוסיפים את המים ושוב מערבבים קלות.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית.
אופן ההגשה: מתאים לצד מנת פירה או אורז. ניתן לפזר מעל 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!