רכיבים
- חבילת בצק פילו, מופשר לילה במקרר או חבילה שמגיעה באיחסון למקרר, קרה
- שמן
למלית:
- 5 תפוחים מזן גרני סמית (אפשר לשלב גם 2 תפוחי פינק ליידי), חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ
- 1/2 אננס טרי, חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
- 6 ליצ׳י קלופים ומגולענים וקצוצים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1/2 כפית שטוחה קינמון
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף גדושה דבש
לקישוט:
- דבש ו/או אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בסיר טפלון עם תחתית לא דביקה, מניחים את קוביות התפוחים, האננס והליצ'י, שופכים מעל את הסוכר, מוסיפים קינמון, לימון ודבש ומבשלים על אש נמוכה עד שהפירות רכים ומקורמלים והנוזלים מצטמצמים. מכבים את האש ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. בכל פעם פותחים עלה פילו אחד ואת השאר שומרים בתוך החבילה, כדי שלא יתייבשו וישברו. מברישים את העלה במעט שמן וחוצים אותו באמצע כך שיתקבלו שני מלבני בצק ארוכים. מניחים 2 כפות מהמלית בקצה כל מלבן ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עד שכל הסיגרים מוכנים.
3. מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם בשמן ומפזרים מעל שקדים טחונים או גרוסים.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10 דקות - ולא יותר, כדי לשמור על פריכות הסיגרים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מגישים עם זילוף דבש מלמעלה ואבקת סוכר.
אפשר להכין את הסיגרים היום ולשמור בהקפאה עד לחג?
כן. אפשר ואף מומלץ מאוד להכפיל כמויות שיהיה לכם קינוח מוכן לחגים - רק לשלוף, להפשיר ולהגיש. מסדרים את הסיגרים המוכנים בקופסה בשכבה אחת, מניחים מעל נייר אפייה ואז מסדרים שכבה נוספת של סיגרים, כדי שלא ידבקו זה לזה. מקפיאים ומפשירים לפני ההגשה.
אם הקפאתי, איך מחממים לפני ההגשה?
מניחים את הסיגרים בתבנית ומכניסים לתנור לכמה דקות. אם רוצים לחמם בשבת או בחג, מניחים את הסיגרים בתבנית ומניחים אותה על ברזלית שעומדת על הפלטה ולא ישירות על הפלטה.