רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 ק"ג בשר בקר רזה, רצוי נתח מס' 19, חתוך לקוביות של 5 ס"מ
- מלח ופלפל שחור
- 1 בצל, קצוץ
- 3 עגבניות תמר, קצוצות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 מקל קינמון
- 1 עלה דפנה
- 1 כוס ציר עוף או מים עם אבקת מרק
- 1 כוס יין אדום יבש
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
- 1 כף חומץ בלסמי (אפשר להחליף בכל חומץ אחר)
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים אותן במלח ופלפל שחור ומשחימים אותן היטב מכל הצדדים במשך 10 דקות. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הבשר לצלחת.
2. לאותו הסיר, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל והעגבניות, מתבלים בקורט מלח נדב ומעט פלפל שחור ומקפיצים יחד במשך 5 דקות. מוסיפים את הפפריקה, הקינמון ועלה הדפנה ומערבבים.
3. מחזירים את הבשר לסיר ויוצקים את ציר העוף והיין. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. אם התבשיל מתחיל להתייבש, מוסיפים מעט מים או ציר עוף.
4. מסירים מהתבשיל את מקל הקינמון ועלה הדפנה ומערבבים פנימה את הסוכר והשזיפים המיובשים. מכסים את הסיר, מבשלים 30-45 דקות נוספות עד שהבשר והשזיפים רכים. כשהבשר רך מאוד, מוסיפים את החומץ, מגביהים מעט את האש כדי שהרוטב יסמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור, אם צריך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!