רכיבים
- לבצק הקובה:
- 2 כוסות סולת
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן
- מעט מלח
- למילוי:
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים, קצוצים דק
- מעט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
- למרק:
- 1 סלק גדול, פרוס לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ / ריבועים בגודל 1 ס"מ
- 1 בצל, פרוס
- 2 קישואים, פרוסים לעיגולים / קוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 סלרי, פרוס
- 3 כפות שמן
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1.5 ליטר מים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קובה במרק סלק אדום:
הכנת הבצק:
1. לשים את כל מרכיבי הבצק יחד לעיסה אחידה, רכה וגרגרית ומניחים בצד.
הכנת המילוי:
2. במחבת, מחממים שמן בנדיבות ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
3. מוסיפים את הבשר, מפוררים בכף עץ. מתבלים, מערבבים ומסירים מהאש. מעבירים את הבשר לקערה, מכסים ושומרים במקרר עד למילוי.
הכנת המרק והרכבת הקובות:
4. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הקישואים, הסלק, הסלרי והבצל.
5. לאחר שהירקות מתרככים מעט, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים את המים על הכל. מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מבעבעים.
6. בידיים רטובות, לוקחים מהסולת כמות שווה בכל פעם (כזו שתיצור כדורים בעלי מעטפת דקה כדי שהבשר יתבשל טוב יותר), פותחים על כף היד, ממלאים כמות שווה ונדיבה מהבשר ומגלגלים בעדינות לכדור סגור, מהודק וחלק.
7. כשהמרק רותח, מורידים את הקובות בזהירות פנימה ומנערים קלות את הסיר כדי שהכדורים לא ידבקו לתחתית. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה.