רכיבים
- 10 שוקי עוף - אפשר להחליף את מחציתם במשולשים
- 1 חציל
- 2 קישואים
- 2 עגבניות
- 2 גמבות
- 3 גזרים
- 3 תפוחי אדמה
- 8 שיני שום
- 3 בצלים
- 3 כפות שמן זית
- 2 ענפי רוזמרין
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנת עוף בתנור והמון ירקות:
רגע לפני: חגיגה צבעונית על שולחן השבת: עוף אפוי עם מגוון ירקות. המתכון גמיש מאוד ותוכלו לשלב בו כל ירק שתבחרו. כל המאמץ מסתכם בחיתוך הירקות. אחר כך הכל נשלח לשהות טובה בתנור ויש לכם מנה מנצחת ומלאת טעמים.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• את החציל והקישואים לא מקלפים ופורסים לעיגולים.
• פורסים לרצועות את הגמבות, ולחצאי עיגולים את העגבניות.
• מקלפים את הגזרים ופורסים לעיגולים.
• מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
• חותכים לרבעים את הבצלים.
• מסדרים את כל הירקות בשכבה אחידה בתבנית פיירקס רחבה.
• מעל הירקות מניחים את נתחי העוף, ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור והרוזמרין.
• אופים במשך שעתיים, חצי שעה לפני סוף האפייה, הופכים את העופות.