רכיבים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 ביצים גדולות
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/2 גביע קוטג'
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
רגע לפני: אל תתנו לשם הזה להטעות אתכם, "רקוט קרומפלי" הוא בסך הכל מאפה שקל מאוד להכין והוא טעים כל כך: מתכון העשוי שכבות תפוחי אדמה, ביצים קשות, חמאה ושמנת נוטפת.
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
• מקלפים את תפוחי האדמה, ומבשלים אותם בסיר מלא מים עם כפית מלח עד שהם מתחילים להתרכך (נועצים מזלג ובודקים). מוציאים, מסננים מנוזלים ומצננים.
• מבשלים את הביצים בסיר מלא מים. בתחילה מבשלים על אש גבוהה, כדי להביא לרתיחה, לאחר שהמים רותחים, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 10-15 דקות נוספות. לאחר הבישול, מוציאים את הביצים מהסיר וממתינים שיצטננו.
• פורסים את תפוחי האדמה והביצים המבושלים, לפרוסות שוות בעובי 1 ס"מ.
• משמנים בחמאה תבנית פיירקס ומסדרים שכבה ראשונה של תפוחי אדמה. מעל תפוחי האדמה מניחים שכבה של פרוסות ביצים, עליה יוצקים מעט קוטג', מפזרים גבינה צהובה ומתבלים במעט מלח ופלפל. כך חוזרים על הפעולות עד להשלמת הקומות.
• מפזרים מלמעלה גבינה צהובה ואופים בתנור במשך 45 דקות עד להשחמה יפה.