רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 250 גרם פטריות, פרוסות
- 2-3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- גרידת קליפה מחצי לימון (לא חובה)
- 1-2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
- 2-3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור
- 500 גרם פסטה מכל סוג אהוב
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ושומרים בצד כוס ממי הבישול.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הפטריות עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז יוצקים פנימה את השמנת המתוקה. מביאים לרתיחה עדינה במשך 5 דקות ואז מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, מבשלים במשך 1-2 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מוסיפים לרוטב את הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים. כשהגבינה נמסה, מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים לציפוי מלא. כדי לדלל את הרוטב, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה. מגישים מיד, חם.
צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות