רכיבים
- 200 גרם פסטה (עדיף מסוג פנה)
- 200 גרם נקניק איטלקי פיקנטי
- 2 כפות שמן זית
- 1 גבעול רוזמרין גדול
- 1 שן שום גדולה
- חצי ק"ג עגבניות
- 1/4 כוס זיתים מגולענים פרוסים שחורים/ירוקים
- מלח
אופן הכנת פסטה פיקנטית:
רגע לפני: יש בה כל מה שפסטה איטלקית צריכה, ועדיין תצטרכו בסך הכל 30 דקות מזמנכם כדי להכין אותה: מתכון לפסטה עם נקניק פיקנטי, זיתים ורוזמרין. הגישו מיד לאחר ההכנה.
• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, ובמקביל מכינים את הרוטב.
• קוצצים את העגבניות, ופורסים דק את השום.
• מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הנקניק והרוזמרין ומבשלים יחד. תוך כדי בישול, מרסקים את הנקניק בעזרת מזלג, עד להשחמה - במשך 5-7 דקות.
• מוסיפים את השום, ומבשלים במשך דקה.
• מוסיפים את העגבניות, ומערבבים, עד שהן מגירות נוזלים - במשך 10-15 דקות.
• מוסיפים את הזיתים, מתבלים במלח לפי הטעם, מערבבים ומבשלים יחד במשך 5 דקות. מסירים מהאש ומכסים את המחבת עד להגשה, כדי לשמור על החום.
• מאחדים את הפסטה והרוטב, ומגישים מיד חם.