רכיבים
- לבצק:
- 1 כרובית בינונית (כ-750 גרם)
- 1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
- 2 ביצים
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- תוספות:
- 4 כפות רוטב עגבניות
- 4-3 עגבניות שרי, פרוסות
- 130 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה
- חופן בזיליקום או פטרוזיליה טרייה, קצוצים
- פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת פיצה ללא גלוטן:
רגע לפני: התוספות שבמתכון אינן תורה מסיני, הן גמישות לחלוטין ותוכלו להחליף, לשנות ולהוסיף לפי הטעם האישי.
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מחלקים לפרחים את הכרובית ושוטפים היטב. מעבירים למעבד מזון, וטוחנים עד דק, עד שהכרובית מתפוררת לפיסות בגודל אורז. מפזרים את פירורי הכרובית בתבנית בשכבה אחידה, ואופים במשך 15 דקות. מוציאים לצינון.
3. מעבירים את פירורי הכרובית האפויים למגבת נקייה, וסוחטים היטב כמה שאפשר.
4. מגביהים את חום התנור ל-240 מעלות.
5. בקערה, מערבבים את פירורי הכרובית יחד עם שאר מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת בצק אחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (עדיף לעבור לתבנית עגולה) משומן קלות, ויוצרים עליה עיגול בצק מהתערובת בקוטר 30 ס"מ.
6. אופים במשך 15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים לצינון.
7. מורחים על הבצק את רוטב העגבניות, מוסיפים את המוצרלה, פרוסות עגבניות השרי, הבזיליקום / הפטרוזיליה הקצוצים ופלפל שחור.
8. אופים במשך 8-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה. מצננים מעט, חותכים למשולשים ומגישים.