זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 450 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
- 2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות
- 3 גזרים, קלופים ופרוסים
- 1/2 ראש ברוקולי, מחולק לפרחים
- 2 בצלים סגולים, קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אפייה גדולה.
2. מסדרים את נתחי העוף בתבנית. בקערה קטנה, מערבבים את שמן השומשום ורוטב הסויה ומזלפים את התערובת באופן שווה על העופות.
3. מסדרים בתבנית את הפלפלים האדומים והצהובים, הגזר, הברוקולי והבצל הסגול, מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים בעדינות לציפוי. מתבלים במלח ופלפל שחור.
4. אופים במשך 23-25 דקות, עד שהירקות רכים והעוף מבושל לגמרי. מוציאים מהתנור, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד, חם.