רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף שלמים
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- 1 כוס פירורי לחם
- 4 כפות שמן
- מלח
- שומשום (לא חובה)
- למטבל:
- 1 כף חרדל דיז'ון חלק
- 1 כף דבש
- 2 כפות חומץ
- קורט מלח
אופן הכנת שניצלונים בתנור:
1. פורסים את חזות העוף לרצועות בעובי שווה.
2. כדי שהשניצלונים יהיו מוכנים ביעילות וילכלכו כמה שפחות, מסדרים 2 צלחות לצד הכיריים:
- בצלחת אחת (מעט עמוקה) מערבבים את הביצים והחרדל.
- בצלחת שנייה מערבבים היטב את פירורי הלחם, השמן, השומשום ומעט מלח.
3. מטבילים כל רצועת עוף בבלילת הביצים ומצפים משני הצדדים בתערובת פירורי הלחם.
4. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את רצועות העוף.
5. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות, והופכים באמצע. עד שהשניצלונים שחומים משני הצדדים.
הכנת המטבל:
6. מערבבים היטב את מרכיבי המטבל, עד לקבלת נוזל סמיך אחיד, ומגישים לצד השניצלונים.
רוצים להפוך את השניצלונים ללהיט?
המותג הקולינרי "מאסטר שף" השיק חרדל דיז'ון צרפתי אמיתי במרקם חלק או גרגירים. המילה דיז'ון היא סמל המעיד על איכות מוצרית מוקפדת בכל העולם.
החרדל החדש מיוצר בחבל הדיז'ון שבצרפת על פי המתכון המסורתי, לכן עומד בתקן הצרפתי ויכול להיקרא חרדל דיז'ון אמיתי. טעמו של החרדל נפלא, משתלב היטב במגוון מנות ואף כבסיס לרטבים שונים. חריף במידה ומתאים לכל המשפחה.