רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף נקיים מעור ועצמות
- 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
- 3 כוסות קורנפלקס רגיל
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה (או כל עשב תיבול אהוב אחר)
- 1 כף שמן זית
- 4 כפות קמח
- פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת שניצל חזה עוף פריך:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים את נתחי העוף במים קרים, מייבשים וחותכים לרצועות ארוכות בעובי 1 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל שחור.
3. טורפים את הביצים עם שמן הזית, ומניחים בצד.
4. מעבירים את הקמח לצלחת, ומניחים בצד.
5. מכניסים את הקורנפלקס לשקית ניילון אטומה, ומרסקים לחתיכות קטנות בעזרת מערוך (או כל כלי כבד אחר שיש לכם במטבח).
6. מעבירים את הקורנפלקס המרוסק לקערה, מוסיפים חצי כפית מלח, פלפל שחור ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
7. לוקחים כל רצועת עוף, מצפים בקמח, טובלים בביצים ולבסוף מצפים בתערובת הקורנפלקס, ומעבירים לתבנית.
8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, לאחר 15 דקות הופכים את השניצלים, עד לקבלת גוון זהוב יפה ומרקם פריך.
9. מגישים עם מטבלים אהובים או סתם קטשופ ומיונז.