רכיבים
- 1 חבילת אטריות נודלס
- 500 גרם חזה עוף
- 2 בצלים בינונים
- 1 גזר
- 1 פלפל אדום בינוני
- 1 פלפל כתום בינוני
- 6 פלחי כרוב
- 1 כוס נבטים
- לרוטב:
- 2 כפות דבש
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס צי’ילי חמוץ מתוק
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת מתכון לירקות מוקפצים עם נודלס ורצועות חזה עוף:
רגע לפני: מנה תאילנדית צבעונית ומלאה בטעמים עשירים עשויה ברוטב חמוץ מתוק וירקות נהדרים. מתכון להכנת ירקות מוקפצים עם אטריות נודלס ורצועות חזה עוף. מנה מהירה ומשביעה.
• חותכים את חזה העוף לרצועות בעובי 1-1.5 ס"מ.
• מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה, ומשרים בה את רצועות חזה העוף. מעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
• פורסים את הבצלים, הגזר, הפלפלים והכרוב לרצועות דקות ואחידות.
• מלהיטים ווק או מחבת גדולה עם מעט שמן ורוטב סויה, ומטגנים במהירות על אש גבוהה כל ירק בנפרד ומוציאים.
• מבשלים את אטריות הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים היטב ולא שוטפים עם מים (כדי למנוע הידבקות, אפשר לזלף מעט שמן זית על האטריות ולערבב ביד).
• מחממים שמן במחבת, ומטגנים בה את רצועות חזה העוף במשך 2-3 דקות מכל צד.
• כשהנתחים מתחילים להשחים, מוסיפים את האטריות המבושלות למחבת ומערבבים היטב.
• מוסיפים למחבת את הירקות והנבטים, ומקפיצים על אש גבוהה מאד במשך 2 דקות.
אופן ההגשה: מזלפים מעט רוטב סויה, מערבבים ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!