רכיבים
- 7 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1/4 1 כוסות קמח מנופה
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/2 לימון, סחוט
- גרידת קליפה מתפוז שלם
- גרידת קליפה מחצי לימון
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף יציב.
2. בקערה נפרדת, מניחים את החלמונים, מיץ התפוזים, מיץ הלימון וגרידת הקליפה של התפוז והלימון ומערבבים. מוסיפים את השמן, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
3. בקערה שלישית נפרדת, מערבבים את הקמח והקורנפלור ומוסיפים בהדרגה לקערה עם תערובת החלמונים, עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מוסיפים 5 כפות גדושות מקצף החלבונים לעיסה ומערבבים היטב בתנועות קיפול, ואז מעבירים את כל העיסה לקערה עם הקצף ומאחדים ביניהם בתנועות קיפול עם מרית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
5. משמנים קלות תבנית גבוהה עם חור באמצע, יוצקים לתוכה את הבלילה הסמיכה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים את העוגה כשהיא הפוכה ואז מחלצים אותה מהתבנית ומקשטים באבקת סוכר.
קישוט אמנותי של אבקת סוכר: