זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לרוטב:
- 1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
- 1 כף שמן שומשום, קלוי קלות במחבת יבשה
- 1 כף שמן קנולה
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף רוטב חריף (לא חובה)
- 2 כפות מיץ ליים או חומץ תפוחים
- 1 שן שום, כתושה
לסלט:
- 350 גרם אטריות ביצים
- 1 גזר גדול או 2 גזרים קטנים, מקולפים וחתוכים לג'וליאנים
- 2 כוסות נבטים
- 1/2 1 כוסות שעועית ירוקה, חצויה
- 1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות דקות
- 3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק באלכסון
- 1 כף שומשום, קלוי במחבת יבשה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה ובסיר נפרד מלא מים חולטים את השעועית הירוקה עד שהיא מעט רכה אך עדיין פריכה ושוטפים תחת מים קרים. מניחים בצד לצינון.
2. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים 2-4 כפות מים בהדרגה כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי.
3. בקערה גדולה, מניחים את מרכיבי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים שומשום לפני ההגשה ואוכלים בטמפרטורת החדר.
הסלט נשמר עד 4 ימים בכלי אטום במקרר - מה שהופך אותו לפתרון מצוין לארוחת צהריים לעבודה.
יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות