זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 בצלים לבנים, קצוצים
- 5 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 4 קישואים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
- 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס גריסים
- 1 כוס עדשים כתומות
- מעט כמון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק, מחממים 4-5 כפות שמן. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי, הקישואים, תפוחי האדמה והבטטות, ומטגנים הכל יחד 5 דקות.
2. מוסיפים לסיר את הגריסים והעדשים, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל מים לכיסוי ומערבבים.
3. מביאים לרתיחה טובה ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי.