רכיבים
- 3 עגבניות גדולות
- 1-2 שיני שום (לפי הטעם)
- 1 בצל קטן
- 1 מלפפון קטן
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל ירוק
- 1 מנגו
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1/4 כפית כמון טחון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
אופן הכנת גספאצ'ו עגבניות ומנגו:
רגע לפני: מתכון לגספאצ'ו עגבניות קר של שרון, מהבלוג המאתגר Savormania לסקרנים קולינרית שאימצנו לנצח. במהלך ביקור במסעדת שף ספרדית, שרון טעמה מרק כתמתם מופלא, אך לא הצליחה לעלות על המרכיב שהפך את העסק לחגיגה. היא שאלה את המלצר, והתברר שמדובר ב...מנגו!
למה כדאי לכם לרוץ לשוק, להצטייד במנגו עסיסיים, ולהכין את המנה הנהדרת הזו? כי הוא ממתיק את המרק ומאזן את חמיצות העגבניות, מעניק למרק מרקם שמנת חלבי - בלי שמנת, מוסיף לו טוויסט אקזוטי מיוחד, ויותר מכל - ישאיר את כולם סקרנים ויהפוך את הגספאצ'ו למנה בלתי נשכחת.
• פורסים את השום לפרוסות.
• חותכים את הבצל לרבעים.
• קוצצים גס את העגבניות, המלפפון והפלפלים.
• מקלפים וחותכים לקוביות את המנגו.
• שומרים בקערה בצד 2 כפות של קוביות מנגו, עגבניות ופלפלים, לקישוט המנה.
• מעבירים לבלנדר את כל הירקות החתוכים, מתבלים בחומץ, כמון, מלח ופלפל שחור, ומעבדים הכל יחד לתערובת סמיכה ואחידה. אם הגספאצ'ו מתקשה להפוך לנוזלי, ונדבק על דפנות הבלנדר, הוסיפו מים. מעבירים לצינון במקרר למשך שעתיים לפחות.
אופן ההגשה: יוצקים את הגספאצ'ו לכלים אישיים, מזלפים מעל מעט שמן זית, ומפזרים מעל את הקוביות שהושארו בצד.