רכיבים
- 6 קישואים בינוניים מוצקים בקליפתם
- 2 בצלים גדולים
- 100 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 4 שיני שום
- 1 ליטר מים
- 2 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
- קמצוץ כמון (לא חובה)
- 1 כף מלח
- להגשה: פרמז׳ן מגורדת
אופן הכנת מרק קישואים:
רגע לפני: מתכון להכנת מרק קישואים בתיבול בזיליקום עדין ותוספת נדיבה של שמנת מתוקה שמעניקה לו מרקם קרמי וסמיך.
• חותכים את הקישואים לרבעים, וקוצצים את הבצל.
• חותכים לקוביות את החמאה וממיסים בסיר עמוק. מטגנים את הבצל הקצוץ בחמאה, עד להזהבה.
• מוסיפים את הקישואים, מערבבים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן.
• מתבלים בכמון ומלח, מוסיפים את המים ומבשלים עד שהקישואים מתרככים.
• מסירים מהאש וטוחנים את הקישואים בעזרת מקל בלנדר למחית במרקם הרצוי.
• מוסיפים את השמנת ועלי הבזיליקום, מערבבים ומבשלים יחד במשך 4 דקות.
אופן ההגשה: מגישים חם, מגרדים מעל המרק פרמזן, והכי מושלם? טובלים במרק את מקלות הגבינה-זיתים המעולים האלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!