רכיבים
- 2 גזרים בינוניים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 פלפלים אדומים (לא חובה)
- 2 כוסות אפונה
- 2 גבעולי סלרי
- 1 עלה דפנה (לא חובה)
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום בינוניות
- קמצוץ טימין מיובש (לא חובה)
- 1/4 כוס יין לבן (לא חובה)
- 4 כפיות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מרק ירקות עשיר:
רגע לפני: גשם, שלוליות, ילדים במגפיים וזה סימן שהחורף כבר כאן. במזג אוויר כזה, מרק טעים ומחמם הופך לכוכב המטבח. מתכון להכנת מרק ירקות עשיר בטעם ומלא ניחוחות. זהו מתכון בסיס, ניתן לגוון את המרק עם ירקות נוספים, לפי הטעם.
טיפ: כדאי לקצוץ את כל הירקות מראש ולהניח בכלים נפרדים, מה שיחסוך לחץ מיותר בהמשך.
• הכנת הירקות: קוצצים גס את הבצל ושיני השום, חותכים את גבעולי הסלרי, הפלפלים האדומים, תפוחי האדמה והגזרים לקוביות בגודל שווה.
• מחממים את שמן הזית בסיר גדול (שמתאים ל-5 ליטר), ומטגנים בו את הבצל על אש בינונית-גבוהה, עד לשקיפות במשך 5 דקות.
• מוסיפים לסיר את השום וקוביות הגזר, ומערבבים, עד שהשום מעלה ריח.
• מוסיפים את הסלרי, עלה הדפנה והטימין, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות. אם רוצים, ניתן להוסיף בשלב זה רבע כוס יין לבן ולבשל במשך 2 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
• מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והאפונה, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לא מכסים את הסיר.
• מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות בסיר מכוסה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!