זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 ראש כרובית, מופרד לפרחים
- 6 שיני שום שלמות
- 1 בצל, חתוך לרבעים
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- פפריקה מעושנת
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 לימון סחוט היטב
- גרידת קליפה מחצי לימון
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 1/8 כוס עלי נענע קצוצים
אופן הכנת ממרח כרובית צלויה:
1. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את פרחי הכרובית, שיני השום - בשלמותן ואת רבעי הבצל. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומנערים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מעושנת.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומעבירים לקערה.
3. במקל בלנדר, טוחנים הכל לפירורים. מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ הלימון, גרידת הקליפה, השמיר והנענע, ומערבבים למטבל אחיד.