רכיבים
- 200 גרם פסטה ספגטי
- 500 גרם עגבניות
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 4 כפות בזיליקום קצוץ
- 1/8 כוס שמן זית
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 2 גבעולי פטרוזיליה
- 1/2 כף שטוחה סוכר
- פרמזן לקישוט
אופן ההכנה:
רגע לפני: טריק סופר-קל להכנת פסטה, כל פסטה, בחצי מהזמן, שאליה תוכלו לשדך כל רוטב שתרצו. למשל, הנה מתכון לרוטב פסטה נהדר ועשוי היטב שלא תרצו לפספס.
הכנת הפסטה לוקחת בקושי 5 דקות. לעומת הכנת הרוטב שלוקחת שעתיים (של בישול! וגג 10 דקות עבודה). אבל אם באמת אין לכם זמן, תמיד תוכלו להיעזר ברסק עגבניות.
הכנת הרוטב:
• מקלפים וקוצצים את העגבניות, הבצל והשום.
• מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת ברזל כבדה או סיר גדול ורחב.
• מוספים את הבצל, השום, הבזיליקום והמלח ומערבבים.
• אחרי 5 דקות, כשהבצל התרכך, מוסיפים את העגבניות, גבעולי הפטרוזיליה (בשלמותם) והסוכר ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים ללהבה קטנה ככל האפשר, ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים או עד שהרוטב מתעבה. מידי פעם מערבבים. בתום הבישול, מוציאים את הפטרוזיליה ושומרים בצד.
הכנת הפסטה:
• שוברים את הספגטי לשניים, והעבירו לסיר יבש, רחב ונמוך.
• מכסים את הפסטה במים קרים, ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה מתרככת.
• מסירים מהאש, מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הרוטב.
צפו בסרטון שמדגים איך עושים את זה:
הגשה: למנה מושלמת, מניחים מספר כפות מהפסטה בצלחת אישית, מגרדים מעל גבינת פרמזן, מוסיפים פרוסות בגט או ג'בטה פרוסה דק קלויות, מרוחות בממרח פסטו או טפנד זיתים וכוס יין לבן צונן.
חדש! בקבוק 1 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה