למרק:
- 3 כפות שמן
- 3 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
- 4 סלקים (לא מבושלים), מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- 4 ענפים של סלרי ללא העלים, חתוכים לקוביות קטנות
- מיץ מלימון אחד
- 200 גרם רסק עגבניות
- 1 כף חומץ תפוחים (לשמירה על צבע אדום עז ותוספת נהדרת לטעם)
- 6 שיני שום, כתושות
- 3 כפות סוכר (לאיזון החומציות)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף גדושה מלח
- 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
לבצק הקובה:
- 4 כוסות סולת (יש לברור לפני השימוש)
- 1 כוס ג'ריש טחון דק דק
- 5 כפות שמן צמחי (קנולה)
- 2 כפות מלח
- 1/2 2 כוסות מים
למילוי:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
- 1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית כמון
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המרק:
1. בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים יחד במשך 2-3 דקות (פעולה שמעניקה למרק את צבעו).
2. מוסיפים את קוביות הסלרי, מיץ הלימון, רסק העגבניות, חומץ התפוחים, השום הכתוש, סוכר, מלח, פלפל שחור ופפריקה ויוצקים על הכל מים רותחים עד ל-3/4 מגובה הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה ועוברים להכנת הקובה.
הכנת הקובה:
3. בקערה גדולה, מערבבים את הסולת והג'ריש. מערבבים פנימה גם את המלח והשמן ולבסוף את המים. ממשיכים לעבד עד לקבלת עיסה בצקית. מניחים בצד עד שהבצק סופח את המים והופך לאלסטי ונוח למגע.
הכנת המילוי:
4. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת מזלג. מוסיפים גם את הכוסברה והפטרוזיליה, את השום והתבלינים, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
הרכבת כדורי הקובה:
5. כדי לקבל כדורי קובה עגולים ואחידים, משתמשים בתבנית עם 20 שקעים קטנים. מרפדים כל שקע בריבוע של ניילון נצמד בגודל 15X15 ס"מ. לוקחים כמות שווה מהבצק וממלאים בכל שקע ואז בעזרת כפית, מרפדים בבצק את תחתית ודפנות השקע.
6. מחלקים את תערובת הבשר בין השקעים ואז מחברים את שולי הניילון הנצמד לאמצע ומסובבים, כך שבפנים יתקבל עיגול אחיד. מהדקים בעזרת אטב כביסה (חדש כמובן) או קושרים.
7. מסדרים במגש את כל כדורי הקובה ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות להתייצבות.
8. כשהמרק מבעבע, מקלפים את הניילון מהכדורים ומניחים אותם בעדינות במרק. טועמים את המרק ומשפרים תיבול או מוסיפים מים, אם יש צורך. מבשלים יחד במשך 40 דקות על אש בינונית-נמוכה.