- חצי קילו בשר טחון
- חבילת תחתיות ארטישוק
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כפות פירורי לחם
- מעט שמן זית
- כורכום/ תבלין לקציצות
- מלח ופלפל
- מים רותחים
אופן ההכנה:
קוצצים בצל אחד לחתיכות קטנות, מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד להזהבה.
שמים בקערה את הבשר הטחון, ומוסיפים את הבצל המטוגן ושתי כפות פירורי לחם, מתבלים בכורכום או בתבלין לקציצות ובמלח ופלפל על פי הטעם.
במידה ומשתמשים בתחתיות ארטישוק קפואות, מניחים אותם בקערה עם מים חמים.
ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר. מחממים שמן זית בתוך סיר רחב, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. לאחר כ-2 דקות, מוסיפים לסיר באופן מסודר את תחתיות הארטישוק הממולאות בשר.
(אם נשארו לכם תחתיות ארטישוק מיותרות, אפשר לחתוך אותן לקוביות קטנות ולטגן ביחד עם הבצל. להוסיף לסיר מים רותחים, בערך חצי גובה של התחתיות. מוסיפים מיץ מחצי לימון (לטעם וגם כדי שהתחתיות לא ישחירו).
מתבלים במעט כורכום, מלח ופלפל. לאחר רתיחה קלה, ממשיכים בבישול על אש נמוכה עד שנשאר מעט רוטב.
מומלץ להגיש את תחתיות הארטישוק עם אורז לבן.
]]>