רכיבים
- 1/2 1 כוסות מים חמימים
- 1/4 3 כוסות קמח
- 8 גרם שמרים טריים
- 1 כף מלח
- שמן קנולה לשימון קערת הבצק
- 1/2 כוס קוביות קרח
אופן הכנת בגט:
סך זמן העבודה על הבגטים קצר מאוד, אך בגלל זמני ההתפחה זמן ההכנה עומד על 4 שעות.
מתכון ל-3 בגטים
1. יוצקים את המים לקערה, מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מעבדים את הבצק על משטח עבודה מקומח במשך 10 דקות, משמנים קלות קערה, מניחים בה את כדור הבצק, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו (נסו להניח את הבצק להתפחה בתוך תנור מכובה, המספק תנאי התפחה אופטימליים).
2. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 15X20 ס"מ. מקפלים למרכז את שני הצדדים שבאורך 20 ס"מ, ואז מקפלים עליהם את הצדדים הקצרים יותר. מחזירים את הבצק לקערה כשהצד עם הקיפולים כלפי מטה, מכסים שוב בניילון נצמד, ומניחים להתפחה שנייה במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק למקל באורך 35 ס"מ, מכסים בניילון רופף את המקלות ומניחים להתפחה שלישית של 50 דקות.
4. מחממים את התנור ל-240 מעלות, מסדרים את שלושת המקלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים על הבגטים בסכין חדה 4 חריצים אלכסוניים באורך 10 ס"מ. מניחים את קוביות הקרח בכלי מתכת וממקמים אותו בתחתית התנור - האדים שעולים מהקרח הנמס מייצרים את הקרום הפריך שעל הבגטים.
5. אופים במשך 20-30 דקות, עד שהבגטים פריכים ומקבלים גוון זהוב-שחום יפה.