רכיבים
- 3 כוסות קמח
- 1/2 שקית שמרים טריים
- 2/3 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1/2 1 כוסות מים
- למילוי:
- 6 ענפי סלרי - ללא החלק הלבן
- 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- חופן צנוברים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 ביצה - למריחה
אופן הכנת לחמניות ממולאות:
מתכון ל-15 לחמניות
• במיקסר עם וו לישה, או ידנית, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם השמרים, מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים - עד 1/2 1 כוסות - ולבסוף את המלח.
• לשים היטב עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה ומניפים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגודל שווה, מכסים את הכדורים ומניחים להתפחה חוזרת במשך 20 דקות.
• הכנת המלית: קוצצים את הסלרי, ומערבבים בקערה יחד עם הגבינה המגורדת וחופן הצנוברים, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• משמנים קלות משטח עבודה, חופרים באצבעות חור במרכז כל כדור, מניחים בפנים מהמלית וסוגרים לכדור עגול ויפה.
• מסדרים את הכדורים בתבנית, מברישים בביצה טרופה, ניתן לפזר מעל מעט שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב שחום.