מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות טונה אפויות עם סלט עגבניות ולימון

השפית מורן פינטו עם פרשנות מרעננת למנת הפלאפל הקלאסית: קציצות טונה אפויות שמגישים לצד סלט עגבניות, לימון ופטרוזיליה. הטחינה, החריף ושאר תוספות יצירתיות אחרות - עליכם (אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
קציצות טונה אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקציצות:

  • 200 גרם טונה בשמן, מסוננת
  • 3 ביצים
  • 1/2 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 20 עלי בזיליקום, קצוצים דק
  • 6 שיני שום, קצוצות

לסלט:

  • 2 לימונים שלמים, קצוצים דק בקליפתם
  • 5 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, מגלגלים לכדורים לא גדולים ושווים בגודלם ומועכים קלות.

2. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים במלח ושמן זית. ממלאים פיתות ב-3 קציצות, מוסיפים 2-3 כפות מהסלט ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
אפשרי משהו אחר במקום בזיליקום?
אפשר להחליף בכוסברה או בפטרוזיליה.
1
מה אפשר במקום בזיליקום?
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות