לרגל שבת פרשת פרה, "כיכר השבת" מגיש מתכון אנגלי מסורתי המורכב מתפוחי אדמה והרבה בשר בקר. כמה טעים, ככה פשוט.
החומרים לפאי רועים
קילו תפוחי אדמה
גזר אחד
בצל אחד
חתיכה אחת סלרי
שני שיני שום
3/4 קילו בשר בקר טחון
שמן לטיגון
מלח ופפריקה לפי הטעם
שתי כפות קמח
אופן ההכנה:
מרתיחים את תפוחי האדמה כמו לפירה. מסננים ומניחים בקערה לקרר. מועכים ומשאירים בצד.
קוצצים את הבצל ושאר הירקות, מחממים שמן במחבת ומכניסים את הירקות לאידוי בשמן עד להתרככות, על להבה נמוכה.
מכניסים את הבשר, מפוררים עם כף ומאדים עד להחלפת צבע הבשר והתרככות.
מוסיפים את הקמח ומעררבים היטב. מכינים תבנית אפיה עם מעט שמן בתחתית, מניחים את הבשר בשכבה, ומעליו את תפוחי האדמה המעוכים.
מפזרים פפריקה מעל, ואפשר גם לרסס שמן מספריי. אופים בתנור בחום בינוני עד להזהבת השכבה העליונה.