לבצק:
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות מלח
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 2.5-3 כוסות מים פושרים (תלוי בספיגת הנוזלים בקמח)
למילוי:
- 1/4 כוס שמן
- 4 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
- 800 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 100 גרם צנוברים
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כפית פלפל צ'ומה
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית מלח
לציפוי:
- 1 ביצה
- 1 כפית סילאן
- 1/4 כפית שמן
- שומשום לבן, שומשום שחור, קצח
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את החומרים לפי הסדר המצוין במתכון. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך 30 דקות. לאחר מכן לשים שוב את הבצק במשך כמה דקות, מכסים את הקערה ומתפיחים בשנית במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק לפיסות במשקל של 70 גרם כל אחת ומגלגלים אותן לכדורים. מקמחים קלות את השיש, מסדרים עליו את הכדורים להתפחה ובינתיים עוברים להכנת המילוי.
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ, עד שהבשר כבר לא ורוד.
4. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, הכוסברה, השום והתבלינים ולבסוף את הצנוברים. מבשלים במשך 20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים. מכבים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן לגמרי.
הרכבת הלחמניות:
5. מניחים כדור בצק במרכז כף היד, פותחים אותו בעזרת האגודל למעין פיתה קטנה ומניחים במרכז ה"פיתה" 2 כפות גדושות מתערובת הבשר.
6. מהדקים את שולי הבצק זה לזה כך שיתקבל כדור בצק ממולא בבשר שסגור היטב מכל הצדדים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. בכלי קטן, טורפים יחד את הביצה עם הסילאן, השמן ומעט מים ומברישים בנדיבות את כדורי הבצק. מפזרים מעל שומשום לבן ואפשר להוסיף גם שומשום שחור וקצח לטעם עשיר יותר.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום עמוק ויפה. מגישים מיד, חם, לצד סלט ירקות עשיר ומטבלים אהובים.