רכיבים
- לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 6 שיני שום, קצוצות
- 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי
- 1 ביצה
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח
- לרוטב:
- 2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות
- 500 גרם שעועית ירוקה טריה
- 3 כפות רוטב סויה
- מעט ג'ינג'ר
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קציצות בשר בסגנון אסיאתי:
1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה (אל תפחדו ללוש בידיים), ומשאירים בצד למנוחה וספיגת טעמים במשך 30 דקות לפחות.
הכנת הרוטב:
2. שוטפים היטב את השעועית, מסירים את הקצוות וחותכים לצינורות באורך 4 ס"מ.
3. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
4. מוסיפים לסיר את השעועית ורוטב הסויה, יוצקים מעל 4 כוסות מים, מתבלים בג'ינג'ר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
רגע האיחוד:
5. יוצרים מהעיסה קציצות עגולות בגודל שווה, ומורידים בזהירות לרוטב החם. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
מגישים עם אורז לבן, פתיתים ואפילו פסטה ומוסיפים סלט ירוק טרי.