רכיבים
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 5 פרוסות לחם
- חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- 2 שיני שום
- 3 גבעולי פטרוזיליה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- לרוטב העגבניות:
- 5 עגבניות גדולות
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות:
רגע לפני: בינינו, קציצות הבשר של אמא ייקחו בהליכה פעם אחר פעם כל מנת גורמה אחרת. והנה מתכון לקציצות בשר כמו של אמא ברוטב עגבניות עסיסי שיריצו את כולם לשולחן.
את הרוטב והקציצות מכינים במקביל, כדי שיהיה ניתן לאחד אותם בלי שהיות.
הכנת הקציצות:
• משרים את פרוסות הלחם במים במשך 3 דקות. מוציאים, סוחטים היטב וקורעים לחתיכות.
• כותשים את השום וקוצצים את גבעולי הפטרוזיליה.
• קולים את הפלפל: מניחים את הפלפל ישירות על כירה עם להבה קטנה וקולים עד שהפלפל שחור מכל צדדיו (נעזרים במזלג או מלקחיים כדי לסובב את הפלפל). מצננים את הפלפל, מקלפים את הקליפה השחורה וקוצצים דק.
• מערבבים בקערה (בידיים, לא לפחד) את הבשר הטחון, השום הכתוש, הפלפל החריף, הפטרוזיליה הקצוצה וחתיכות הלחם ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
• יוצרים קציצות קטנות בגודל שווה, מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצולים את הקציצות עד להשחמה קלה. מכבים את האש.
הכנת הרוטב:
• חותכים את העגבניות לקוביות, מחממים שמן זית בסיר ומבשלים את העגבניות על אש גבוהה עם רסק העגבניות במשך דקה.
• מוסיפים כוס מים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית. מבשלים במשך 15 דקות ולקראת סוף הבישול מתבלים במלח ופלפל שחור.
אופן ההגשה: יוצקים את הרוטב על הקציצות ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!