רכיבים
- 500 גרם פסטה קצרה ועבה
- 300 גרם בשר טחון
- 200 גרם דלעת
- 1/2 ק"ג עגבניות בשלות
- 3 שיני שום
- 1 שורש סלרי בינוני
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1/2 כוס יין אדום
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פסטה ברוטב בולונז ודלעת:
רגע לפני: פסטה-בולונז נשמע בנאלי? חכו עד שתכינו את המנה העסיסית והמוצלחת הזו: מתכון להכנת פסטה ברוטב בולונז אדום ועשיר עם קוביות דלעת וסלרי מתובלות בנדיבות.
• מקלפים את הדלעת וחותכים אותה ואת שורש הסלרי לקוביות קטנות.
• מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן קטן ככל האפשר.
• קוצצים את שיני השום ועלי הפטרוזיליה.
• מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבשר הטחון, עד שהבשר משחים. אך לא בבת אחת: בכל פעם מטגנים כמות קטנה מהבשר, ומעבירים לקערה.
• בשמן שנותר בסיר, מטגנים את קוביות הדלעת והסלרי עם השום הקצוץ עד להשחמה (בערך 5 דקות).
• מחזירים לסיר את הבשר, ומוסיפים את היין, והעגבניות. מכסים כמעט עד הסוף במים. מבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית, עד לקבלת רוטב סמיך. מידי פעם במהלך הבישול, מערבבים את הרוטב למיזוג מקסימלי של הטעמים.
• מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את עלי הבזיליקום בשלמותם ומערבבים היטב.
• בסיר נפרד, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, כיוון שהפסטה תמשיך להתבשל ברוטב החם.
• רגע האיחוד: מסננים את הפסטה מנוזלים, ומערבבים עם הרוטב שבסיר. מבשלים יחד על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהפסטה סופגת את טעמי הרוטב.