כיכר השבת

מרק: מנה ששולחן השבת לא שלם בלעדיה

מתכון למרק עוף: אומרים שמרק העוף הוא אחד המתכונים היהודיים העתיקים ביותר בעולם. גם אם לא, המנה הזאת משלימה את שולחן השבת ומשמשת אתנחתא עשירה בטעם בין הדגים לבשר

|
1
| כיכר השבת |
(פלאש 90)

אומרים שמרק העוף הוא אחד המתכונים היהודיים העתיקים ביותר בעולם. גם אם לא, המנה הזאת משלימה את שולחן השבת ומשמשת אתנחתא עשירה בטעם בין הדגים לבשר. כשהחורף עדיין כאן, אין כמו צלחת מרק עוף מהבילה להתחמם ולהנות מהטעם.

החומרים למרק עוף:

בצל גדול
סלרי
גזרים קלופים
חלקי עוף: כנפיים, שוקיים, וגרונות
קישואים קלופים או זוקיני
כרוב
קולורבי
דלעת
פטרוזיליה
מלח

אופן ההכנה:

קולפים את הבצל, מניחים בסיר, מכסים מים ומרתיחים מעט. מוסיפים את חלקי העוף, את הפטרוזיליה והסלרי. כשהעוף רך, מוסיפים את הירקות בהדרגה.

לבשל עד שהירקות רכים ומתפרקים בקלות.

אפשר להוסיף קניידלעך ולשדרג את המרק.

לבריאות!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות