רכיבים
- 800 גרם כרובית טריה או קפואה ומופשרת
- 1 בצל גדול
- 2 ליטר ציר ירקות או מים חמים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם חמאה
- 1 צרור בזיליקום - רק העלים
- פלפל לבן
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח
אופן הכנת מרק כרובית ובזיליקום:
רגע לפני: פלא של מרק קטיפתי יפהפה בירוק ולבן, במרקם קרמי נימוח וסמיך. הכרובית מקבלת בברכה כל טעם דומיננטי אחר, וכאן הבזיליקום המרענן מקבל את הכבוד. מנת פתיחה נהדרת לארוחה חורפית.
• מחלקים את הכרובית לפרחים בינוניים.
• קוצצים דק את הבצל.
• מחממים סיר גדול וממיסים בו את החמאה (כדאי לחתוך לקוביות, כדי להקל על ההמסה).
• מטגנים את הבצל בחמאה המומסת, עד להזהבה.
• מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית, מתבלים בפלפל לבן, אגוז מוסקט ומלח ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ.
• מוסיפים לסיר את ציר הירקות או 2 ליטר מים חמים בתוספת כף אבקת מרק. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
• מסירים מהאש ובעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה.
• מחלקים את המחית ל-2 סירים שווים בגודלם.
• מוסיפים את עלי הבזיליקום לסיר אחד וטוחנים יחד עם המחית, עד לקבלת תערובת ירוקה. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
• לסיר השני מוסיפים את השמנת מתוקה ומרתיחים יחד. מסירים מהאש.
אופן ההגשה: יוצקים מהמרק הלבן לקערית הגשה, ועליו יוצקים מהמרק הירוק. ניתן לפזר מעל צנוברים וגבינת פרמזן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!