רכיבים
- 4 בטטות
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- 1/4 חבילת חמאה
- 1 כוס חלב
- 4 כוסות מים
- 1 ס"מ ג'ינג'ר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
רגע לפני: כשכל מה שצריך עכשיו זה ארוחה חמה ומנחמת, מתכון להכנת מרק בטטה במרקם סמיך בגרסה חלבית מפנקת. למרק טעם מתקתק שמשתלב היטב עם טעמו הפיקנטי של הג'ינג'ר.
• חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות שוות בגודלן.
• קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.
• מגרדים את הג'ינג'ר בפומפייה.
• מאדים את הבצל בסיר סגור על אש בינונית. כשהבצל זהוב, מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
• מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות כשהמכסה סגור.
• לאחר מכן, מוסיפים לסיר את החלב והמים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עד שהבטטות מתרככות.
• בתום הבישול, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים את הבטטות עד לקבלת מרקם קטיפתי וחלק.
• מחזירים לסיר לבישול של 10 דקות כדי להסמיך את המרק.
אופן ההגשה: חם. בתור מנה ראשונה, או כארוחה אחת משביעה עם פרוסות לחם טריות לצד המרק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!