

המצרכים למרק קובה אדום
למעטפת:
- 1 כוס סולת
- 1 כף שמן
- מלח
- 1/3 כוס מים
למלית:
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 500 גר׳ בשר טחון
- 5 כפות שמן
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 צרור פיטרוזליה קצוצה דק
למרק;
- 1 בצל גדול
- 2 קישואים מוצקים
- 2 סלק בינוניים
- 4 גזרים
- 4 ענפי סלרי
- 4 כפות שמן
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף שטוחה מלח לימון
- פלפל
- 2.5 ליטר מים או ציר ירקות
אופן ההכנה של מרק קובה אדום;
למלית;
- מחממים מחבת גדולה ובה את השמן
- מוסיפים את הבצל קצוץ ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף עץ.
- מתבלים במלח ופלפל
- ומוסיפים את הפיטרוזליה.
- מערבבים ומניחים להתקרר.
למרק:
- חותכים את כל הירקות לרבעים.
- מחממים שמן ומטגנים את הירקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים רסק עגבניות ותיבול.
- מוסיפים את המים ומבשלים מכוסה עד לביעבוע.
למעטפת ומילוי:
- בקערה מרעבבים היטב את כל מרכיבי המעטפת עד קבלת בצק.
- לוקחים כמות של כדור קטן ופותחים על כף היד.
- מניחים מעט ממלית הבשר ומגלגלים.
- מניחים בצד עד שכולם מוכנים.
- כשהמרק רתח מכניסים את הקובה למרק ומבשלים כ40 דק׳ באש בינונית
חורף בריא!